3 грешки по време на интервю за работа

От нашите наблюдения, много често кандидатите одобрени за интервю, след като са успели да достигнат до мечтаното събеседване и са поканени от работодателя, допускат няколко груби грешки, които сриват имиджа им и обричат на провал възможността да бъдат назначени на така желаното работно място.

Нова работа

„По дрехите посрещат, по ума изпращат“.

Тази поговорка е чувал всеки от нас, но не винаги кандидатите за работа се съобразяват с нея. Много често външният им вид не е съобразен с длъжността, за която се кандидатства и изглеждат нелепо. Ако Вие отивате на събеседване във финансово учреждение, изберете си консервативно-делови дрехи. Ако Вие отивате на интервю в строителна организация или дизайнерска фирма, можете да си позволите да се облечете в по-свободен стил.

„Думите са семена. Каквото говорим, сеем го, а това което сеем, после го жънем“.

 Обърнете особено внимание на това. Ако говорите прекалено много или прекалено малко, диалектно или на жаргон, в повечето случаи на това не би се погледнало благосклонно. Многото жестикулации и мимики, маниерниченето – дразнят и изморяват събеседника ви, затова бъдете внимателни.

„Голям залък хапни, голяма дума не казвай.“

Добре е да сте човек, който не се подценява и има самочувствие, но и свръхсебеоценката, както и липсата на реалистична представа за това какво умеем, е пагубна. Трябва да се стремите да подчертаете своите силни страни, но не и да измисляте и преувеличавате.

Коментари