1. По-важно е да имаш пари, идеи за бизнес все ще се намерят.

изображениеДълбока грешка, която убива самата идея за бизнес. Помислете – предприемачът не е нищо повече от пораснало момче или момиче, което следва мечтите си! Това бихте могли да бъдете и Вие.

2. Всичко, от което се „правят пари”, вече е заето.

изображениеПоредната заблуда, която блокира Вашата инициативност. Все по-често именно новите неща привличат повече клиенти и потребители. И това не може да бъде пренебрегнато, защото е факт.

3. Без кредитиране не може да се прави бизнес.

изображение

След като всеки знае, че банките са финансови предприятия, т. е. фирми, които търгуват с пари и печелят от това, е учудващ фактът, че битува намерението във всяко бизнес начинание да е замесена банка, при това с гарантираната й печалба, независимо какво се случва с Вас.

4. По-добре сам, отколкото със съдружник.

изображениеИдеята, че набъркат ли се парите, всякo приятелство си отива, напълно измества перспективата, че обединените усилия много по-често са успешни, отколкото соловите изпълнения. Все пак, всички знаем, че двама мислят по-добре от един.

5. Трябва да се прави „проверен ” бизнес.

изображениеНасаденото мнение, че ако на друг му е потръгнала дадена дейност, ще върви и при Вас е дълбоко невярно. Собствената Ви стратегия за правене на бизнес е това, което ще Ви закрепи или катурне.

6. По-важна е инициативността, образованието е без значение.

изображениеВисокото образование всъщност означава умение за мислене, т.е.развивано през годините умение за изграждане на причинно-следствени връзки. И понеже в бизнеса повече от всякъде другаде е нужно да си реалист, логическото мислене се оказва много важно.

7. Необходима е благоприятна бизнес среда, за да се стартира какъвто и да е бизнес.

изображениеУмението за правене на бизнес е еътрешна нагласа, която провижда във всяка ситуация възможност. Не се надява на външните обстоятелства да гарантират успеха, а собствените усилия. Дигиталният човек знае, че живеем в едно глобално село.

8. С добра идея и достатъчно пари, всеки бизнес ще потръгне.

изображениеОще една заблуда, която кара хората да смятат, че са неподходящи за предприемачи. Но истински добра идея е само реализираната. И, както често се оказва, парите за това са недостатъчно. Нужна е креативност, съчетана с добро планиране на приходите и разходите. “Не ми давай акъл, а пари” е дълбоко погрешно схващане.

9. Първо трябва достатъчно дълго да работя за някой друг, преди да помисля за собствен бизнес.

изображениеТака ще се превърнете в добър професионалист и нищо повече. Колкото по-късно във времето се надявате да подхванете свой бизнес, толкова повече се отдалечавате от мечтата си и я заменяте със страха, значи –  толкова по-зле …за Вас.

10. Трябва да се консумира, а не да се спестява.

изображениеДа икономисваш средства е може би един от най-важните бизнес постулати. Помислете – колкото са по-малко разходите, толкова възможността за печалба е по-голяма. Според Вас случайно ли е, че икономия и икономика имат общ корен. Идеята за консуматора е само рекламен трик за затвърждаване на пазара.

Коментари