Топ 10 на бизнес идеите за 2012 г.

изображениеСъздадени и развити от фирми по целия свят, те представляват вдъхновение за предприемачите на бъдещето. Springwise.com подбира  10 бизнес идеи, които ще разпалят още повече иновациите през идната година!

1. Термодинамични камъни поддържат „правилната” температура на кафето

Милиарди чаши кафе се консумират всеки ден, а е доста кратко времето между “твърде горещо” и “твърде студено”. С цел да помогне оптималната температура на топлата напитка да се запази по-дълго, са създадени малки, подобни на камъни устройства, които могат да се потапят  в топлите напитки, за да ги охлаждат, докато те са твърде горещи, а след това ги затоплят, когато започнат да изстиват. Малките устройства са около половината от големината на стандартно яйце и са предназначени да регулират температурата на около 140 мл. течност.

2. Горива от биомаса за бедните в Руанда

С цел да се осигури алтернатива на замърсяването на околната среда при нулеви разходи на селските потребители е изградена система за продажба на биогорива. Евкалиптови клонки, бананови листа и друга биомаса руандийците от селските региони предават в определени пунктове. Така горивните гранули се произвеждат  без изсичането на дървета и на цена, много по-ниска от тази на дървата и дървените въглища. Донорите на биомаса получават в замяна безплатни гориво и пелети. Междувременно потребителите в градовете, купуват от тези биопелети. И когато 40% от домакинствата участват в системата, Руанда ще стане първата нация без въглеродни емисии.

3. Смартфони откриват и докладват дупки автоматично

Последното усилие на кмета на Бостън  Томас Менино е да се използват сензорите на смартфоните автоматично да докладват дупките по пътищата. Разработено в партньорство с местен професор, Android App използва акселерометъра и GPS технологии в телефоните на потребителите да  регистрират кога и къде колата на потребителя се е натъкнала на дупка. Това  в момента е под формата на прототип и се фокусира върху просто записване и качване на данни от тези сензори. На по-късен етап, ще се проектират алгоритми, необходими, за да превърнат тези данни в действена информация.

4.Нов шрифт, предназначен за читатели с дислексия

Холандската фирма за дизайн StudioStudio е създал шрифт, който може да се чете от хора с дислексия по-лесно и с по-малко грешки. Dyslexie включва множество функции, за да предпази от такива проблеми. Например, буквите  са направени да изглеждат тежки в долната част чрез по-дебели линии. Проектантите са се фокусирали върху създаването на приятни на външен вид резултати без да страда функционалността.

5. Годишен дамски гардероб

Модната марка Ултра доказва, че няма недостиг на идеи, когато трябва да се задоволи стремежът за следване на бързопроменящите се модни тенденции. Чрез 10 части от еко материали, които се комбинират и сглобяват, може да се запълни дамският гардероб за една година. Идеите за три в едно /например палтото се превръща в пола и риза/ и две в едно /якето се превръща в жилетка/ са подкрепени от възможността дрехите да бъдат върнати обратно след година и клиентите да получат нов моден комплект на преференциални цени. Чудесна идея във време на криза, пък и не само.

Следва продължение…

2 коментара

  1. мишо казва:

    Годишен дамски гардероб! Хитроооооооо :)

  2. gogo казва:

    Няма смартфон с достатъчно памет който,да побере описанието на дупкиге по БГ ПЪТИЩАТА!!!

Коментари