/продължение/

 изображение6. Мобилно сканиране за меланом

Сред  огромния диапазон на смартфон приложения които има, е особено вдъхновяващо да се види технология, пусната да се използва като медицински инструмент. Сканиране на кожата е iPhone приложение, което може да се използва за анализ и наблюдение на бенки, така че потребителите бързо да бъдат предупредени за потенциална опасност. Приложението изчислява фракталната размерност на бенката и околната кожа, и изгражда структурна карта, която разкрива различните модели на растежа на тъканите, като по този начин помага да се открие някакво ненормално развитие. Плод на въображението на румънската Cronian Labs, приложението помага на потребителите да анализират и да поддържат архив на бенките по собствената си кожа или на членовете на семейството.

7. Комплекти „всичко в едно” за домашно градинарство

За да се направи градинарството лесно дори и за начинаещи в градски условия, се наблюдава разширяване на гамата от продукти. Това е огромен пазар с иновационен потенциал, защото градското население нараства по-бързо от всякога. Убедителен пример в тази посока са кутиите “всичко в едно” на базираната във Великобритания Allotinabox. Компанията продава ограничена версия за отглеждане на зеленчуци у дома. Кутиите са пълни с биологични семена и разнообразни съпътстващи продукти като канап или ръководство-колело, което разказва на потребителите кога да сеят и прибират реколтата, наред с другата информация. Пакетите със семена включват моркови, зелен лук, праз, спанак и др. Целият асортимент е опакован в пощенска кутия с размери 23.3 см/16.5 см/2,5 см.

8. На iPhone потребителите се плаща за малки, базирани по местоположение задачи

Когато приложенията стават все по-сложни, трудно е да се намери един пример, който да интегрира цялата налична функционалност за създаване на нещо толкова полезно като Roamler в Холандия и Gigwalk в САЩ. Roamler позволява на компаниите да набавят за един миг мобилна работна сила при поискване, като разполага с хора, които вече са близо до задачите, които трябва да се свършат. Клиентите задават своите поръчки, а Roamler предлага работа на своите потребители, базирани на необходимото местоположение.  В замяна на това потребителите печелят между 2 и 4 евро и определен брой точки. По-високият резултат осигурява привилегирован статус на потребителя, както и възможността да изпълнява по-предизвикателни задачи, от изпълнението на които да получи и повече пари. В идеята има много вдъхновение, насочено към потребителите на смартфони.

9. Мексикански футболен отбор, управляван от своите фенове

Футболен отбор е възприел изцяло иновативен подход към процеса на вземане на решения. Като участник в мексиканската втора дивизия, Murcielagos FC възлага всички ключови решения на своите фенове. Те могат да гласуват онлайн или чрез текстово съобщение за всичко от играта – тактики и конфигурация на екипа, изборът на титулярите и резервите, а по време на мач – замените. Феновете дори могат да гласуват, за да се реши кои играчи ще бъдат наградени с бонуси. Виждали са се инициативи, които работят на този принцип и преди, но никога в такава степен.

10. Направете снимка на сметката, след това кликнете да платите

С цел да направи банкирането по-удобно от всякога, датската Danske Bank вече позволява на потребителите да направят снимка на сметката си и след това просто да кликнат, за да платят. Клиентите стартират с изтегляне на мобилното приложение на банката. Могат да използват вградената камера на телефона си, за да не се налага да въвеждат своите данни. Всичко което клиентите трябва да направят, е да снимат съответния раздел на сметката си и след това да я платят. Страхотно е да се види, че голяма търговска марка, предлага творчески решения на своите клиенти. Това е напомняне, че иновациите имат потенциал да преобразят всеки бизнес през 2013г.

Коментари