Ставате ли за предприемач?

Ставате ли за предприемач?Правенето на бизнес е сложна и рискована работа. Като се замисли човек има толкова много пречки и условности, пред които трябва да се изправиш, че самата мисъл е доста плашеща. И все пак, има много хора, които правят бизнес и то добре, независимо от обстоятелствата. Дали Вие може да сте от тях, зависи от това:

1. Обичате да контролирате нещата.

Това значи да сте организирани и отговорни хора, които планират действията си и в същото време са достатъчно гъвкави, за да променят бързо посоката на действие, ако се налага.

2. Харесвате риска.

Плуването по течението и пускането по течението без посока са съвършено различни неща и рискуващите в бизнеса знаят това. Да харесвате риска значи да правите всичко, за да спечелите, с ясното съзнание, че играете. А това означава, че може и да изгубите, но ще Ви остане насладата от играта.

3. Бъдете реалисти.

Това означава да знаете, че всяко нещо може да бъде по-добро или по-лошо от съществуващото. Обаче – единствено важното в случая е това, което е в момента.

4. Нямате работно време.

Напълно разполагате с времето си. Вие не се обяснявате и извинявате пред никого, защо сте закъсняли. Изобщо не трябва да работите от 8 до 5, защото Вие работите дори и когато спите.

5. Никога няма да се събудите безработен.

За разлика от наемния работник във всеки един момент сте наясно с положението и дори фалитът за Вас не е новина. Той се случва бавно и постепенно пред очите Ви и е напълно във Ваша власт да промените нещата.  

Ако отговорът на поне 3 от 5-те неща се отнася и за Вас, значи сте достатъчно подходящ да опитате. Почти сигурно е, че ще Ви хареса да правите бизнес. А ако и 5-те точки се отнасят за Вас, то Вие сте роден предприемач.

Коментари