Как да стартирате бизнес с нулев бюджет?

Дали е възможно да стартирате бизнес без пари?

Повечето хора ще Ви отговорят, че това не е възможно. Но хайде да сменим перспективата –  попитайте някой ваш близък или познат със собствен бизнес с колко пари е стартирал навремето.

Бизнес в десетката

Отговорът най-често ще бъде – почти без пари. Но ще си кажете – едно време беше друго. Позволете да не се съглася с Вас. И сега може да се стартира без капитал.

Как ще стане?

Много просто – вместо да купувате активи ги създайте сами.

Това какво означава?

Всичко, което умеете да правите с ума и ръцете си, може да се превърне във Ваш капитал. Замислете се какво знаете и умеете, какво обичате да правите, какво харесват другите хора и за какво са готови да платят. Започнете със своето хоби например. Може ли да спечелите пари през свободното си време. Пробвайте. Нищо не губите. Напълно е възможно да се срещнат желанията на клиентите с Вашите собствени и бизнесът Ви да потръгне. Имате и още едно предимство – лишени сте от мисълта за провал, защото това е просто Вашето хоби. Ако спечелите пари от свободното си време – добре, ако не спечелите – пак добре. Поне ще се научите на самоувереност, толкова нужна на всеки предприемач. А сега се замислете:

Кои са Вашите активи?

Може би изравотвате страхотни ръкоделия или поправяте успешно различни неща. Може би сте професионалист в дадена област и бихте могли да сте полезни на хората в свободното си време. Вие решавате.

Замисляли ли сте се за възможностите на Интернет като пазар?

Ако имате идеи за онлайн бизнес – с хостинг,  домейн и много часове работа, вместо да се излежавате пред телевизора, бихте постигнали целта си.

Кой е най-ценният актив за всички?

Безспорно това е времето.  И всичко, което го пести, би намерило пазар, не мислите ли?

Оказва се, че възможности има, всичко е въпрос на желание и цел. Ако не сте съгласни, поне помислете над това.

Коментари