Как да стартирам бизнес? – 1

Самата действителност ни подтикна да опишем точно пред какви предизвикателства е изправен стартиращият бизнес, защото винаги най- трудно е началото. Затова и тази статия е само първата от цяла поредица. Приятно четене!

Решението за започване на собствен бизнес обикновено идва поради две причини- останали сте без работа или имате страхотна идея. Определено втората причина е по- добра от първата, но така или иначе сте решили, че започвате. Първите въпроси, пред които се изправяте са: как и каква фирма да регистрирате. Тук имате три пътя за решение на въпроса.

Първият е /класическият и най- препоръчителен/: да се срещнете със счетоводител и да обсъдите от данъчна и осигурителна гледна точка, коя е най- подходящата форма за развиване на дейност при Вас. Никога не подценявайте този момент, защото, ако го пропуснете, е възможно да “плащате” докато я има фирмата. После оставете адвокат да довърши с юридическата част.

Вторият вариант /нерядко използван, но криещ доста неясноти за Вас от данъчна гледна точка/ е да оставите адвокатът да реши.

И накрая съществува възможността сами да си регистрирате фирма.

Независимо кой вариант изберете, нашите поздравления и знайте, че, със създаването на свой бизнес, тръгвате по път, много по-различен от този на наемния работник. Трябва да се научите да мислите по нов начин и да вземате важни решения с ясното съзнание, че всяка грешка струва скъпо.

Коментари